Lof voor 'bizarre ontwikkeling' van Ziyech: Echt heel knap

Lof voor 'bizarre ontwikkeling' van Ziyech: "Echt heel knap"

25-01-2019 19:08
34

Kenneth Perez is bijzonder lovend over de werklust van Hakim Ziyech tegen sc Heerenveen. De analist ziet de Marokkaan vaker hard werken en herkent wat van zijn spel in het succesvolle Europa League-seizoen 2016/2017.

Van alle Ajax-spelers was niet iedereen even actief als Ziyech, merkte Perez op. "Je zag dat iedereen voorin alles wilde doen. Maar als de bal verloren werd, was het niet sprinten en terug, zoals in een spannende wedstrijd. Het was meer terug sjokken", aldus Perez bij FOX Sports.

Dan komt Ziyech ter sprake. "Ziyech werkt echt zó hard zonder bal. Dat is echt een ontwikkeling die echt bizar is. Bij Ajax heeft hij, zeker in het Europa League-seizoen, keihard gewerkt zonder bal. Het valt me op dat hij ook vandaag (tegen sc Heerenveen, red.) in een wedstrijd om de beker als de brandweer ging, al is die wedstrijd natuurlijk ook belangrijk. Echt heel knap."

Kees Kwakman sprak over Lisandro Magallán, de Argentijn die tegen Heerenveen zijn debuut maakte. "Je bent toch even benieuwd naar z'n eerste wedstrijd. Het is ook niet dat hij nou enorm getest is. Hij loste het heel mooi op toen hij een keer onder druk werd gezet. Voor de rest werd hij niet getest. Voetballend zocht hij naar de simpele oplossing."

"Je ziet verder dat het een echte verdediger is. In de duels was hij sterk. Hij raakt niet in paniek. Prima. Het is niet om al na een wedstrijd een oordeel over hem te vellen of te zeggen of hij goed of slecht is, maar het is goed om wat momentjes van hem te laten zien, want het is toch de eerste wedstrijd. Hij deed weinig geks, hij heeft het prima gedaan."