Den Bosch ziet ijzersterke reeks eindigen: Twente kan koppositie overnemen

25-01-2019 22:08 Laatste update: 22:20
84

FC Den Bosch heeft vrijdagavond een einde zien komen aan een ijzersterke reeks van vijftien overwinningen op rij. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie ging in de Brabantse derby tegen FC Eindhoven met 2-0 onderuit.

Collin Seedorf maakte kort voor tijd het eerste doelpunt voor FC Eindhoven. In blessuretijd zorgde Elisha Sam voor de beslissing. Het was voor Den Bosch de eerste nederlaag sinds 21 september. De ploeg van trainer Wil Boesen blijft nog wel koploper, maar FC Twente kan de Bosschenaren zaterdagavond passeren.

Sparta profiteerde slechts ten dele van de zeperd van Den Bosch. De formatie van coach Henk Fraser speelde met 1-1 gelijk tegen Telstar. Senne Lynen opende de score voor de Witte Leeuwen, Royston Drenthe maakte uit een vrije trap gelijk. Van de laatste vier duels speelde Sparta er drie gelijk en verloor het er één. Sparta blijft daardoor vierde, met vijf punten achterstand op Den Bosch.

Onrust bij NEC houdt aan
NEC bleef opnieuw verstoken van drie punten. De Nijmegenaren kwamen bij Top Oss niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Uitgerekend Ragnar Oratmangoen, door NEC verhuurd aan Oss, opende de score. Ferdy Druijf maakte zeven minuten voor tijd gelijk, maar NEC blijft wachten op de eerste zege sinds 30 november. De druk op trainer Jack de Gier neemt daardoor toe.

Roda JC beleefde een uitstekende avond tegen Jong AZ. Door goals van Henk Dijkhuizen, Mario Engels en Mart Remans liepen de Limburgers uit. Een eigen doelpunt van Daryl Werker leek de spanning nog even terug te brengen, maar zover kwam het niet. Na de pauze liep Roda via Remans en Livio Milts (2) uit. Tijjani Reijnders bepaalde de eindstand op 6-2.

MVV klom naar de tiende plek door een 3-0 zege op Helmond Sport.