Jörgensen over Ajax-quote: 'Zei ik in oktober, daarna hebben ze veel laten zien'

Jörgensen over Ajax-quote: 'Zei ik in oktober, daarna hebben ze veel laten zien'

26-01-2019 11:29
73

"Ik vind Ajax niet veel beter dan Feyenoord", zei Nicolai Jörgensen in oktober, in aanloop naar de eerste Klassieker van het seizoen. Ajax won vervolgens met 3-0 in eigen huis en is sindsdien dertien officiële wedstrijden ongeslagen.

"Ik zei dit in oktober, sindsdien heeft Ajax veel laten zien", beaamt de spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. Jörgensen plaatst zijn uitspraken echter in perspectief en wijst naar de vroege rode kaart voor Jerry St. Juste in de Johan Cruijff Arena. "Die heenwedstrijd dit seizoen in Amsterdam, daaraan kun je nauwelijks conclusies verbinden. We stonden na een paar minuten al met tien man op het veld."

Hoewel Feyenoord er volgens Jörgensen soms 'een zooitje' van heeft gemaakt, acht hij zijn ploeg in staat om thuis revanche te nemen tegen Ajax. "Tegen PSV lieten we wél zien wat wij kunnen. Die eerste helft in die wedstrijd, dat niveau hebben we nodig om Ajax te vloeren", stelt de Eredivisie-topscorer van 2016/2017. "En als je het tegen PSV kunt, kun je het tegen alle tegenstanders in Nederland."

Lees ook: Feyenoord-transfer van 17 miljoen ketste af: "Maar ik ben niet gefrustreerd"