DvhN onthult: FC Groningen hield transfer van reserve Absalem naar PSV tegen

DvhN onthult: FC Groningen hield transfer van reserve Absalem naar PSV tegen

Gepubliceerd: zaterdag 26 januari 2019 om 11:50za 26-01-2019 om 11:50

Laatste update: zaterdag 26 januari 2019 om 12:03za 26-01-2019 om 12:03

FC Groningen-verdediger Amir Absalem had afgelopen zomer een transfer naar PSV kunnen maken, onthult het Dagblad van het Noorden zaterdagochtend. De bij Feyenoord opgeleide back mocht echter niet weg en komt dit seizoen nauwelijks van de bank af.

Absalem mocht van toenmalig trainer Ernest Faber op 20 oktober 2017 zijn debuut voor FC Groningen maken. Aan het einde van het seizoen groeide hij uit tot een vaste waarde in het groen-wit en kwam hij tot zes basisplaatsen. Faber vertrok naar PSV en Absalem kon volgens DvhN met zijn trainer mee. FC Groningen hield hem echter aan zijn contract, dat overigens na dit seizoen afloopt.

Inmiddels is Faber vervangen door Danny Buijs, die Absalem vooralsnog links heeft laten liggen: alleen tijdens de 5-2 zege op NAC Breda mocht hij twee minuten meedoen. De 21-jarige verdediger lijkt echter op zijn eerste basisplek van het seizoen af te koersen, uitgerekend tegen PSV. Deyovaisio Zeefuik zal zaterdag vanwege een schorsing niet van de partij zijn in het Philips Stadion en Absalem lijkt het meest logische alternatief.

Volgens Buijs is de verdediger op de goede weg na een moeizaam half jaar. "In december hebben we nog met hem gezeten om hem te complimenteren", laat hij weten aan de regionale krant. Absalem heeft tijdens oefenwedstrijden tegen FC Emmen en SC Cambuur een uitstekende indruk gemaakt op zijn trainer. "Na een mindere voorbereiding heeft hij de rug gerecht en het goed opgepakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt PSV-FC Groningen?

PSV wint
67%
FC Groningen wint
19%
Gelijkspel
14%
(2522 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws