Update: 'Heerenveen praat maandag met zaakwaarnemer van Cerny'

Update: 'Heerenveen praat maandag met zaakwaarnemer van Cerny'

27-01-2019 21:47 Laatste update: 21:49
64

SC Heerenveen is in de zoektocht naar een opvolger van Arber Zeneli uitgekomen in Amsterdam. De Friese club wil Vaclav Cerny tot het einde van het seizoen huren van Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad zaterdag.

Of Ajax instemt met het huurvoorstel, is nog niet duidelijk. Volgens het AD heeft de Amsterdamse club het verzoek in beraad. De 21-jarige Tsjech is na lang blessureleed weer fit. Door de forse concurrentie van onder anderen Hakim Ziyech, Dusan Tadic en David Neres lijkt hij in de Johan Cruijff Arena echter niet op veel speeltijd te hoeven rekenen.

Wedden

Meer odds

De vleugelaanvaller maakte dit seizoen nog geen speelminuten in de Eredivisie. Wel kwam hij twaalf keer in actie voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin scoorde hij zes keer. Bij Heerenveen zou Cerny ritme op het hoogste niveau kunnen opdoen.

Zeneli staat op het punt om een transfer naar Stade de Reims af te ronden. De Friezen ontvangen volgens De Telegraaf zeker 3,5 miljoen.

Update 26.1 21:42 uur: Technisch manager Gerry Hamstra heeft voor maandag een gesprek ingepland met de zaakwaarnemer van Vaclav Cerny. Dan wordt er waarschijnlijk meer duidelijk over of de komst van de vleugelaanvaller van Ajax haalbaar is.