Ajax 'in paniek': Ik vind het een beetje armoede

Ajax 'in paniek': "Ik vind het een beetje armoede"

26-01-2019 18:35 Laatste update: 18:39
82

Hedwiges Maduro vindt het niet terecht dat Kostas Lamprou bakken kritiek heeft gekregen na zijn optreden tegen sc Heerenveen, waarin hij vier tegentreffers kreeg. Zaterdag maakte Ajax bekend dat de Portugees Bruno Varela gehuurd is van Benfica. Varela is vanaf nu waarschijnlijk de nieuwe stand-in van André Onana.

"Ik denk wel dat Lamprou een goede keeper is, maar het probleem is dat hij te klein is", zegt Maduro bij De Eretribune op FOX Sports. "Het is te makkelijk dat ze allemaal de Lamprou de schuld hebben gegeven, want de hele verdediging van Ajax was drama. Ik snap het wel. Kwaliteiten moet je gewoon halen.. Zeker als je Champions League speelt en nog in de beker zit. Dan moet je gewoon een goede tweede keeper hebben."

Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad kijkt raar op van het verrassende transfernieuws van Ajax. "Ik vind het een beetje armoede. Je begint het seizoen met Lamprou als tweede keeper. Daar heb je blijkbaar vertrouwen in. Dan speelt hij een wedstrijd en is ineens iedereen in paniek en ga je een keeper halen."

"De kritiek is van buitenaf", reageert Maduro. "Als ik de verhalen hoor vinden ze het intern een goede keeper, maar toch ook weer niet. Anders haal je geen andere keeper. Onana heeft zelf gezegd dat Lamprou beter is dan hijzelf. Ten Hag zei ook dat Lamprou een prima keeper is. Ik vind dat je beter stil kunt zijn, want anders is het extra erg."

"Ik ben benieuwd of Varela een paniekaankoop is of dat hij gekocht is omdat Onana ook zomaar kan vertrekken", zegt Arnold Bruggink. "Dat zou ook veel logischer zijn. Er komen wel goede keepers bij Benfica vandaan: Oblak, Ederson.."

Lees ook: Ajax verrast en presenteert nieuwe doelman: Portugees komt over van Benfica

Lees ook: Onana verbaast: "Lamprou is een fantastische keeper, ik denk zelfs beter dan ik"