Wankelend PSV ziet Lozano uitvallen en wint ternauwernood van Groningen

26-01-2019 21:42
401

PSV heeft na het teleurstellende resultaat bij FC Emmen (2-2) met moeite de rug gerecht. In het eigen Philips Stadion werd FC Groningen met 2-1 verslagen door twee goals van Hirving Lozano, die vlak voor rust geblesseerd uitviel.

PSV was vanaf de eerste minuut heer en meester in eigen huis. Dat overwicht resulteerde ook al gauw in een voorsprong. Gastón Pereiro, die van PSV-trainer Van Bommel de voorkeur had gekregen boven Erick Gutierrez, vond na een prima aanval de vrijstaande Hirving Lozano in het strafschopgebied. Die tekende probleemloos de 1-0 aan.

Bij de tweede Eindhovense treffer waren dezelfde hoofdrolspelers betrokken. Weer was het Pereiro die op intelligente wijze aangever was en weer was het Lozano die mocht afronden. De Uruguayaan bracht de bal voor vanaf rechts en bij de tweede paal tikte zijn Mexicaanse ploeggenoot de 2-0 binnen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor PSV, maar nog voor de rust kreeg de ploeg van Van Bommel twee tikken te verwerken. Eerst verdween een poging van Ludovit Reis via een Eindhovens been achter Jeroen Zoet (2-1) en daarna moest Hirving Lozano per brancard het veld verlaten. Hij botste met zijn hoofd tegen dat van Tim Handwerker en liep een hoofdblessure op.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair dan de eerste. PSV kreeg het niet voor elkaar om veel grote kansen bij elkaar te voetballen en was alleen via Luuk de Jong dicht bij een derde treffer. De Groningers wachtten af en loerden via uitbraken op een gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er vijf minuten voor tijd bijna toen een vrije trap van Thomas Bruns van richting werd veranderd en op de lat uiteen spatte.

In de slotfase zette Groningen massaal druk op het doel van PSV en moesten de Eindhovenaren tijdrekken om de zege over de streep te trekken. Dat lukte na zes minuten blessuretijd alsnog, waardoor de voorsprong op naaste belager Ajax voorlopig weer vijf punten bedraagt.