De Jong denkt aan strafschop: 'Als je zo springt kun je iemand verwonden'

De Jong denkt aan strafschop: 'Als je zo springt kun je iemand verwonden'

26-01-2019 23:40
130

PSV won zaterdag met de hakken over de sloot van FC Groningen (2-1). Aanvoerder Luuk de Jong beaamt dat de Eredivisie-koploper in de tweede helft goed weg kwam, maar hij meent ook dat hij een strafschop had moeten hebben.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Een kleine tien minuten voor tijd deelde Samir Memisevic al dan niet een elleboog uit aan De Jong. "Ik heb het zelf nog niet teruggezien. Maar ik hoor van mensen die het wel gezien hebben dat hij redelijk met zijn armen omhoog springt", zegt De Jong tegen VoetbalPrimeur. "Dan denk ik dat je een tegenstander in gevaar kunt brengen. Ook al maak je geen slaande beweging, je hoeft niet zo te springen met je arm."

"Als je op deze manier springt kun je iemand verwonden of letsel toebrengen", vervolgt de spits. "Dat is, denk ik, een overtreding. Dat hoorde ik van meerdere mensen." De scheidsrechter en de VAR gingen daar echter niet in mee. "Het blijven meningen van mensen. Soms is het lastig te beoordelen."

Bekijk hieronder het hele interview met De Jong, die zal staan te springen op de bank als Van Persie tegen Ajax de winnende maakt!