Schöne: 'Eigenlijk moet je alle wedstrijden winnen omdat PSV weinig laat liggen'

Schöne: 'Eigenlijk moet je alle wedstrijden winnen omdat PSV weinig laat liggen'

27-01-2019 08:54
78

Lasse Schöne wil niet zeggen dat de Klassieker van zondagmiddag een cruciale wedstrijd zal zijn voor de titelkansen van Ajax. De Deen erkent dat de Amsterdammers het lastig gaan krijgen tegen Feyenoord, maar stelt niet dat het seizoen na een nederlaag voorbij is.

Het gat met PSV zou na een nederlaag van Ajax in De Kuip vijf punten worden. "Je weet pas achteraf of het een cruciale wedstrijd is geweest, maar hij is zeker belangrijk", legt Schöne uit in gesprek met NUsport. "Eigenlijk moet je alle wedstrijden winnen aangezien PSV ook zo weinig punten verspeelt"

"Feyenoord-Ajax en Ajax-Feyenoord zijn altijd wedstrijden op zich", vervolgt de Deense middenvelder van de Amsterdammers. "Het zijn de wedstrijden van het jaar. Er valt enorm veel eer te behalen. Het is altijd een fantastische wedstrijd om te mogen spelen."

"Wat wij en PSV goed doen is constant blijven. We winnen allebei steeds onze wedstrijden. We hebben een andere manier van voetballen, maar dat voeren we beiden erg goed uit. Dit jaar is bij ons gebleken dat we het ook na Europese wedstrijden goed doen. We laten in tegenstelling tot voorgaande jaren geen punten meer liggen. Ik denk dat dat een groot verschil is."