Van Hanegem haalt uit naar Feyenoord-spelers: 'Heel verschrikkelijk om te zien'

Van Hanegem haalt uit naar Feyenoord-spelers: 'Heel verschrikkelijk om te zien'

27-01-2019 11:10
53

Willem van Hanegem is zeer kritisch op de huidige selectie van Feyenoord. Het clubicoon weigert de schuld alleen in de schoenen van vertrekkend trainer Giovanni van Bronckhorst te schuiven.

"Ik word niet vrolijk als ik naar het voetbal zit te kijken", zegt De Kromme bij De Tafel van Kees. "Dat is zo'n gigantisch groot verschil elke keer. Dan zeggen mensen: ze kunnen niet beter. Nee, je ziet ze drie wedstrijden spelen, waaronder tegen PSV, dan spelen ze toch gewoon geweldig? Daarna nog anderhalve wedstrijd op goed niveau en dan is het opeens helemaal over."

Wedden

Meer odds

"Dan zie ik de spelers lopen…", vervolgt Van Hanegem. "Die hebben niets meer met de trainer? Nee, ze hebben niets meer met elkaar. Dat is wel heel verschrikkelijk om te zien. Dit is geen ploeg meer. Het zijn geen mensen die voor elkaar werken."

Van Hanegem haalt Steven Berghuis aan als voorbeeld. "Dat is een geweldige speler, heeft bij het Nederlands elftal gezeten. Die komt terug en zegt: als ik daar ga krijg ik een goede bal. Zo kun je niet redeneren. Je speelt bij Feyenoord, je moet gewoon met z'n allen je stinkende best doen."