Blinker schuift ideale Van Bronckhorst-opvolger naar voren: Echt no-nonsense

Blinker schuift ideale Van Bronckhorst-opvolger naar voren: "Echt no-nonsense"

27-01-2019 13:54
21

Henk Fraser is de ideale nieuwe trainer voor Feyenoord. Dat vindt Regi Blinker, voormalig aanvaller van de Rotterdamse topclub. Eerder deze week kondigde Giovanni van Bronckhorst z'n afscheid aan in Rotterdam-Zuid. 

"Henk is een Feyenoorder in hart en nieren. En een trainer met een Feyenoord-hart scheelt net weer een paar procent in de acceptatie. Bovendien heeft hij behoorlijk wat ervaring. En ook belangrijk: hij heeft eerder al laten weten graag trainer te worden hier. Henk is echt no-nonsense, zegt waar het op staat, tegen iedereen, is direct en oprecht en laat zijn teams ook nog goed voetbal spelen", aldus Blinker op de website van de NOS

De naam van Dirk Kuyt, tegenwoordig trainer van Feyenoord O19, zingt ook rond in de Kuip. Dat lijkt Blinker geen goed idee. "Hij heeft nog te weinig ervaring. Het zou wel goed zijn om Dirk komend seizoen of nog liever een seizoen later een functie bij de selectie te geven. Met het oog op een toekomstig trainerschap. Maar eerst nog een jaar O19 voor Kuyt of misschien Jong Feyenoord."

"Kuyt zou een soort traject moeten bewandelen als Mark van Bommel heeft gedaan bij PSV. Zo'n route is helder. Iedereen ziet hem komen, een natuurlijke ontwikkeling. Bij Van Bronckhorst was dat ook zo."

Fraser is sinds afgelopen zomer trainer van Sparta. Eerder stond hij aan het roer bij Vitesse en ADO Den Haag. De oud-international maakte er afgelopen jaar geen geheim van dat hij graag aan de slag zou gaan in Rotterdam-Zuid

Lees ook: Van Bronckhorst stopt ermee: tien kandidaat-opvolgers voor Feyenoord