Slap Vitesse verliest in blessuretijd van Fortuna door wondergoal Stokkers

27-01-2019 14:10 Laatste update: 14:27
33

Fortuna Sittard heeft zondag een reuzensprong gemaakt op de Eredivisie-ranglijst dankzij een thuiszege op Vitesse. Finn Stokkers bezorgde de nieuwe nummer negen van de competitie in de 92e minuut de overwinning met een heerlijke goal: 2-1. Aan de fraaie treffer ging gestuntel van doelman Eduardo vooraf.

In Sittard startte Vitesse fantastisch. Uitgerekend Bryan Linssen, die zijn carrière ooit begon bij Fortuna, opende al na drie minuten de score. Goalie Eduardo verstuurde een lange pass en Linssen kon zomaar profiteren. Voor de kleine aanvaller betekende het z'n zevende competitiedoelpunt van het seizoen.

Nog voor de pauze dácht Vitesse op 0-2 te komen. Oussama Darfalou schoot binnen, maar de goal van de spits werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook Martin Odegaard kreeg nog een goede kans op de doelpunt. Alleen via Lisandro Semedo werd Fortuna een paar keer gevaarlijk.

Na de pauze kreeg Fortuna meer grip op de wedstrijd. Vitesse liet het afweten en een kwartier voor het laatste fluitsignaal viel de gelijkmaker: uit een voorzet van André Vidigal kon invaller Lars Hutten binnenwerkte.

De 1-1 leidde tot een heus slotoffensief van de thuisploeg. Eduardo redde twee keer fantastisch en Fortuna mocht zich beklagen nadat een dubieus moment in het penaltygebied tot verbazing van velen géén strafschop opleverde.

In blessuretijd kreeg het slappe Vitesse de deksel op de neus. Eduardo stuntelde ditmaal en van grote afstand kon Finn Stokkers - ook een invaller - profiteren. Hij schoot fraai binnen. Door de verrassende overwinning is Fortuna opgeklommen naar de negende plaats op de ranglijst, met 23 punten uit negentien duels.

Dit bericht bekijken op Instagram

GOAL! ⚽ 90'+1 Finn #Stokkers 2-1! #fortuna #vitesse #dutchfooty #eredivisie @finnstokkers