Ten Hag: Hij was bekend bij de scouting en kwam ook vanuit mijn netwerk

Ten Hag: "Hij was bekend bij de scouting en kwam ook vanuit mijn netwerk"

27-01-2019 14:34 Laatste update: 14:46
16

Bruno Varela komt uit het netwerk van Erik Ten Hag. De keeper uit Portugal wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Benfica. 

"Hij was bekend bij de scouting en kwam ook vanuit mijn netwerk", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "We hebben al vaker gezegd dat we alert zijn op de transfermarkt. Deze keeper heeft vorig jaar veel gespeeld bij Benfica. Hij was daar basisspeler. Hij heeft een goede jeugdopleiding gehad. Veel goede keepers komen daar vandaan. Wij kunnen hem een half jaar huren."

Het aantrekken van Varela zal ongetwijfeld een klap zijn voor Kostas Lamprou, die sinds vorige week zondag in het middelpunt van de belangstelling staat na zijn optreden tegen sc Heerenveen. Lamprou was tweede keeper, maar is nu niet meer zeker van die plek. "We hebben met Kostas gesproken, maar ook met André (Onana, red.). Gewoon, dat het duidelijk is", zegt Ten Hag.

"Lamprou reageerde professioneel. Hij gaat vechten. Hij weet dat hij bij een topclub zit en moet vechten voor z'n plek. Hij wil de beste zijn. Daar werkt hij aan."