De Eredivisie-flops: zes man van Ajax, falende keepers en FC Utrecht-tweetal

De Eredivisie-flops: zes man van Ajax, falende keepers en FC Utrecht-tweetal

28-01-2019 10:00 Laatste update: 10:00
87

Het logische gevolg van de ongekende nederlaag van Ajax in De Kuip (6-2) heeft tot gevolg dat liefst zes spelers uit Amsterdam zijn opgenomen in ons wekelijkse flopteam. Ook keepersWarner Hahn (sc Heerenveen) en Eduardo (Vitesse) zijn vanwege hun dure blunders de pineut. 

Warner Hahn (sc Heerenveen)
Een uniek moment noemde doelpuntenmaker Oussama Idrissi het. Namens AZ krulde de vleugelaanvaller een corner zó het doel in. Zo lastig was dat natuurlijk niet, want Hahn stond doodleuk te slapen, een paar meter voor z'n goal. Ongekend. 

Eduardo (Vitesse)
Natuurlijk, hij pakt weleens een balletje, maar vooral de fouten en rare acties van de ervaren Eduardo beklijven dit seizoen. Zondag, op bezoek in Sittard, was het weer raak. Met een abominabele pass stelde de keeper Finn Stokkers in blessuretijd in staat om Fortuna de zege te bezorgen. 


Noussair Mazraoui (Ajax)
Wat deed Mazraoui op bezoek in Rotterdam-Zuid eigenlijk wél goed? Was-ie überhaupt fit? Werkelijk álles ging fout bij het normaal zo solide talent. 

Lisandro Magallán (Ajax)
Een Eredivisie-debuut om heel, héél snel te vergeten voor de Argentijnse winteraanwinst van Ajax. Magallán wist zich absoluut geen raad met de zwervende uitblinker Robin van Persie. 

Daley Sinkgraven (Ajax) 
Ajacied nummer drie uit dit lijstje. Best knap hoe Sinkgraven in het halfuur dat hij na rust op het veld stond werkelijk níets goed deed. 


Simon Gustafson (FC Utrecht) 
Tijdens de eerste seizoenshelft was Gustafson een paar keer de beste man op het veld bij FC Utrecht. 2019 is nog niet z'n jaar. Tegen Willem II (0-1) had de Zweed z'n dag niet. 

Daley Blind (Ajax) 
Dat Blind op links een stuk minder uit de verf komt dan centraal in de defensie of op het middenveld, werd tegen Feyenoord weer eens pijnlijk duidelijk. De routinier had z'n handen vol aan Steven Berghuis. De aanvaller kreeg veel te veel vrijheid en kon mede dankzij een zeer matige Blind een beslissende rol vervullen. 

Hakim Ziyech (Ajax)
Pijnlijk, hoe de grote man van Ajax uitgerekend tijdens een van de meest belangrijke wedstrijden van het seizoen niet thuisgaf. Los van z'n fraaie 2-2 bakte Ziyech er helemaal niets van. 


Kristoffer Peterson (Heracles Almelo) 
Oh oh, wat is er toch aan de hand met Heracles? De revelatie van de eerste maanden van dit seizoen verliest het ene na het andere competitieduel. Symbolisch voor de ineenstoring van de formatie uit Almelo is de vorm waarin Peterson verkeert. Niets lukt meer. Op een cruciaal moment miste de Zweed zaterdag een penalty tegen PEC Zwolle. Heracles verloor uiteindelijk met 0-2. 

Dusan Tadic (Ajax)
De zesde en laatste Ajax-speler in ons floplijstje. Tadic was in De Kuip vooral bezig met zeiken en zeuren. Met het verkeerde been uit bed gestapt, misschien? De Serviër stoorde zich overduidelijk aan scheidsrechter Danny Makkelie en de harde duels met spelers van Feyenoord. 

Oussama Tannane (FC Utrecht)
Tussen Tannane en het thuispubliek in stadion Galgenwaard zit het niet echt lekker. De aanvaller verprutste zondag tegen Willem II (0-1) de ene na de andere actie en dat leverde hem veel kritiek op. Tannane ging door dat gefluit alleen maar slechter spelen.