Real Madrid heeft smaak te pakken en wint derde wedstrijd op rij

27-01-2019 22:41
37

Real Madrid heeft door een 2-4 zege op Espanyol weer wat kleur op de wangen. De Spaanse topclub heeft nu voor de derde keer op rij een wedstrijd weten te winnen.

Na de overwinning op Sevilla en de bekerzege op Girona hoopte de ploeg van Solari de smaak te pakken te hebben. Real bevestigde de goede vorm tegen Espanyol, dat met goed voetbal aan de kant werd gezet. Karim Benzema maakte al na vier minuten de 0-1 tegen Espanyol. Luka Modric schoot hard op de vuisten van de keeper, waarna Benzema van dichtbij alleen maar binnen hoefde te tikken.

Sergio Ramos maakte het nog wat makkelijker voor Real door tien minuten later de 0-2 binnen te koppen. Via Léo Baptistaio kwam Espanyol toch weer terug in de wedstrijd, al bleef Real de wedstrijd onder controle houden. Nog voor het rustsignaal maakte Benzema zijn tweede van de wedstrijd: 1-3.

Real verzuimde in de tweede helft om de wedstrijd in het slot te gooien. Een aantal spelers, waaronder Modric, Vinicius Jr., en Benzema, zagen hun inzetten gekeerd worden. Gareth Bale werd ingebracht en haalde de trekker na 67 minuten wél over. Het was de definitieve nekslag voor Real.

De grootste tegenvaller van Real was de rode kaart van Raphaël Varane, die de doorgebroken Pablo Piatti neerhaalde. Problemen leverde dat Real echter niet op. Real staat weer op de derde plaats in de Primera Division. De achterstand op koploper FC Barcelona is tien punten.