Drie Feyenoord-spelers uitgelicht: Verdonk had Hakim Ziyech in zijn zak

Drie Feyenoord-spelers uitgelicht: "Verdonk had Hakim Ziyech in zijn zak"

28-01-2019 07:56
58

De historische zege van Feyenoord op Ajax was bovenal een teamprestatie. Dat stelt Edo Ophof, rapporteur van De Telegraaf, die naast Robin van Persie meer uitblinkers zag.

"Je ziet wat het betekent wanneer iedereen bereid is om veel energie in een wedstrijd te stoppen en de drive heeft om ieder duel te winnen. Jens Toornstra was daarvan het toonbeeld", zegt Ophof. "De aanjager op het middenveld, die negentig minuten lang de kar heeft getrokken. Bovendien scoorde hij in de beginfase de belangrijke 1-1 en was hij verantwoordelijk voor drie assists."

Ook Calvin Verdonk, beloond met een 8, maakte een prima indruk tegenover Hakim Ziyech. "Hij is goed in de verdedigende discipline en stelde zich positioneel slim op. Verdonk had Hakim Ziyech in zijn zak. Hij maakte bovendien goed gebruik van de zwakte van de Ajacied: de omschakeling. Zodra Feyenoord de bal veroverde, zocht Verdonk direct de weg naar voren. Hij voetbalde als een complete linksback en had oog voor zijn medespelers."

Van Persie kreeg met een 8,5 het hoogste cijfer. "Dat Van Persie een speler is met uitzonderlijke kwaliteiten weet iedereen. Tegen Ajax heeft hij zijn ervaring aangesproken. Hij was een perfect aanspeelpunt en heeft de technische vaardigheid om medespelers vrij te zetten. Je ziet aan Van Persie dat hij geniet van de wedstrijd en zich volledig bewust is van wat er gaande is. Zo wil je hem eigenlijk iedere week zien spelen."