'Slutsky wekt steeds meer onbegrip bij Vitesse; ook in spelersgroep heerst onrust'

'Slutsky wekt steeds meer onbegrip bij Vitesse; ook in spelersgroep heerst onrust'

28-01-2019 08:24
72

Binnen Vitesse neemt de kritiek op de verdedigende speelwijze van trainer Leonid Slutsky toe na de 2-1 nederlaag bij Fortuna Sittard. Volgens de Gelderlander speelt Slutsky 'Russische roulette' in Arnhem en is zijn concept een 'regelrechte zelfmoordtactiek'.

'De dogma's van de Moskoviet wekken in eigen kring steeds meer onbegrip', stelt de regionale krant. 'Technisch directeur Marc van Hintum propageert het hele seizoen al aanvallend voetbal. Edward Sturing, assistent-coach, is de verpersoonlijking van die stijl, met het succes vorig seizoen in de laatste maanden van de competitie. En ook in de spelersgroep heerst onrust. Een deel van de spelersgroep vindt het korset van de verdediging beknellend.'

Slutsky wijt de nederlaag vooral aan de fout van doelman Eduardo. "Dit is een dramatische ontknoping", stamelt de Rus "Zo'n fout kost ons de kop. We mogen hier niet verliezen, maar verliezen toch." Van een falende tactiek wil de trainer niets weten. Hij wijst op de vele kansen. "Zulke open kansen als van Foor moeten er gewoon in. Dan is er na rust niets aan de hand."

"We kunnen over tactiek praten en over onze instelling. Maar een blunder maakt het verschil. Daar valt geen speelwijze tegen te verzinnen", besluit Slutsky.