Ten Hag: 'Dat heeft consequenties en daar ga ik het team op aanspreken'

Ten Hag: 'Dat heeft consequenties en daar ga ik het team op aanspreken'

Gepubliceerd: maandag 28 januari 2019 om 08:39ma 28-01-2019 om 08:39

Erik ten Hag beseft dat Ajax snel beterschap moet tonen na de 6-2 afstraffing in de Klassieker tegen Feyenoord. De oefenmeester herhaalt dat afspraken niet worden nagekomen.

"We moeten dit zo snel mogelijk weer goed krijgen. Je moet op het veld je taak uitvoeren en gemaakte afspraken nakomen", zegt Ten Hag in De Telegraaf. "We zijn volledig afgetroefd door Feyenoord."

Ajax incasseerde tien treffers in twee Eredivisie-duels, waar de Amsterdammers er voor de winterstop acht tegen kregen in zeventien wedstrijden. "Dan zit er iets niet goed en dat gaan we tegen het licht houden", belooft Ten Hag, die het verschil niet wijt aan het wegvallen van één schakel achterin. Nicolas Tagliafico ontbreekt op linksachter.

"Het wegvallen van Tagliafico is geen voordeel en je weet dat de fijnafstemming in een topwedstrijd moet kloppen. Maar we moeten ons niet alleen op de verdediging richten. Het functioneren van het totale team speelt een rol. Kom je afspraken niet na dan incasseer je tegengoals. Daar ga ik de ploeg op aanspreken. De discipline moet beter."

Ten Hag vindt dat zijn spelers aan het teambelang moeten denken. "Voor de winter dacht iedereen in het teambelang en daarom waren we succesvol. Als dat een paar procenten minder wordt, heeft dat consequenties."

Lees ookTen Hag: "Daar wil ik vandaag niet aan denken. Ik ben hartstikke chagrijnig"

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is de titel zondag verspeeld door Ajax?

(6521 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws