Van de Beek kwaad na Ajax-wissel Ten Hag: Hoe kun je hem er nu afhalen?

Van de Beek kwaad na Ajax-wissel Ten Hag: "Hoe kun je hem er nu afhalen?"

28-01-2019 12:35
182

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zondag in de Klassieker tegen Feyenoord (6-2) meerdere blunders gemaakt. Dat vindt Peter Boeve, oud-speler van de Amsterdamse club.

"Een trainer moet de organisatie in het veld bewaken en dat heeft hij totaal niet gedaan", zegt Boeve in De Telegraaf. "Ze zeggen weleens dat een trainer zo goed is als zijn materiaal. Maar je kunt toch niet zeggen dat hij géén kwaliteit heeft. Als je in twee wedstrijden tien tegengoals krijgt, klopt het van geen kant."

De wissel van Donny van de Beek, die daarmee slecht kon leven, maakt ook Boeve kwaad. "Degene die wel zijn taken uitvoerde. Hoe kun je hem er nu afhalen als anderen falen? Kennelijk de weg van de minste weerstand. Dat zag je ook bij het slachtofferen van David Neres."

Ook een aantal spelers moet het ontgelden. "De backs Daley Blind en Noussair Mazraoui waren heel slecht en waar waren Hakim Ziyech en Dusan Tadic?" Boeve gelooft niet in de titel, ook al is de achterstand op PSV vijf punten en zijn er nog vijftien wedstrijden te spelen. "Vijf jaar op rij geen kampioen … dat kan toch helemaal niet?"