Fortuna Sittard legt 'sierlijke buitenspeler' uit Ligue 1 vast: Altijd dreiging

Fortuna Sittard legt 'sierlijke buitenspeler' uit Ligue 1 vast: "Altijd dreiging"

28-01-2019 16:02 Laatste update: 16:10
32

Agim Zeka versterkt per direct de gelederen van Fortuna Sittard. De komst van de vleugelaanvaller uit Albanië is maandagmiddag bevestigd. Zeka wordt overgenomen van het Franse Lille. 

"Agim is zo’n typische sierlijke buitenspeler die de harten van het publiek voor zich weet te winnen met zijn acties", vertelt technisch manager Sjoerd Ars (foto) op de website van de Limburgse eredivisionist.

"Hij zoekt altijd zijn tegenstander op voor een één-tegen-één duel. Door zijn individuele acties en zijn goede linkerbeen gaat er altijd dreiging van hem uit. Een echte handenbinder."

Zeka (20), in Duitsland geboren, kwam begin januari op proef in Sittard en overtuigde de technische staf. "Ik zag een ambitieuze club én een ambitieus elftal dat graag aanvallend speelt. Ik zei meteen tegen mijn zaakwaarnemer dat ik hier héél graag wil spelen. Ik kijk er dan ook naar uit om deel uit te maken van dit team. Ik wil ze helpen om nog hoger op de ranglijst terecht te komen."

In september 2016 maakte Zeka zijn debuut namens Lille. Later werd hij verhuurd aan Varzim SC en Leixões SC. Zeka signeerde in Sittard een contract tot medio 2020.

Afgelopen week versterkte Fortuna zich ook al met Andrija Balic. Hij kwam op huurbasis over van Udinese. 

https://t.co/gjdEqHuOtA