De Graafschap rondt twee transfers af: Hamdaoui naar Enschede, Abena weg

De Graafschap rondt twee transfers af: Hamdaoui naar Enschede, Abena weg

Gepubliceerd: maandag 28 januari 2019 om 16:38ma 28-01-2019 om 16:38

Laatste update: maandag 28 januari 2019 om 16:55ma 28-01-2019 om 16:55

De Graafschap zwaait Myenty Abena en Mohamed Hamdaoui per direct uit. Vleugelverdediger Abena verkast naar FC Spartak Trnava, in Slowakije, en aanvaller Hamdaoui maakt op huurbasis de overstap naar FC Twente.

Dat laten De Superboeren maandag via de officiële kanalen weten. "Mo krijgt op dit moment te weinig speelminuten. Het is voor de ontwikkeling belangrijk dat hij onder weerstand aan het voetballen komt. Na de zomerstop sluit Mo gewoon weer in Doetinchem aan", legt technisch manager Peter Hofstede uit.

Het contract van Abena (foto) liep af. "Ik heb altijd de wens gehad om een stap te maken naar het buitenland. Nu de trainer heeft aangegeven dat ik bij De Graafschap minder uitzicht op speelminuten krijg, komt deze kans als geroepen. Ik koester mooie herinneringen aan mijn tijd in Doetinchem, met de promotie als hoogtepunt. Nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière", aldus de verdediger.

Hofstede: "Sinds de wedstrijd tegen Vitesse, zien wij progressie in het vertoonde spel. Dat geeft vertrouwen. Naast de twee reeds gepresenteerde spelers, hopen wij onze selectie deze week nog meer te versterken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws