'Hoogma gaat vader achterna: Hoffenheim akkoord met verhuur'

'Hoogma gaat vader achterna: Hoffenheim akkoord met verhuur'

28-01-2019 17:17 Laatste update: 17:20
6

TSG Hoffenheim staat op het punt Justin Hoogma te verhuren. De jonge Nederlandse verdediger maakt het seizoen waarschijnlijk af bij St. Pauli. Dat meldt Kicker maandag. 

De twintigjarige Hoogma ruilde Heracles Almelo in de zomer van 2017 in voor Hoffenheim. Hij signeerde een contract voor vier jaar. In november 2017 maakte Hoogma z'n debuut in het eerste elftal, tijdens een duel in de Europa League. Pas dit seizoen liet trainer Julian Nagelsmann de verdediger van Jong Oranje aantreden in de Bundesliga. Tot op heden deed Hoogma twee keer mee in de hoogste divisie van Duitsland. Eén keer maakte hij z'n opwachting in de Champions League. 

Voorlopig blijft het daar dus bij, lijkt het. Kicker meldt maandag dat Hoogma aan de slag gaat op het tweede niveau van Duitsland, bij cultclub St. Pauli. De werkgever van Henk Veerman huurt de stopper tot het einde van het seizoen. 

Saillant detail: Nico-Jan Hoogma, de vader van Justin, speelde jarenlang in Hamburg. Hij groeide uit tot een dragende kracht bij Hamburger SV, rivaal en stadgenoot van St. Pauli.