'Thierry Henry was juist de reden dat ik naar AS Monaco kwam'

'Thierry Henry was juist de reden dat ik naar AS Monaco kwam'

Gepubliceerd: maandag 28 januari 2019 om 23:41ma 28-01-2019 om 23:41

Cesc Fabregas baalt van het ontslag van Thierry Henry. De Fransman was juist de reden dat de middenvelder naar AS Monaco vertrok.

Fabregas kwam deze winter over van Chelsea. De Spaanse middenvelder speelde in het verleden samen met Henry bij Arsenal. "Een van de redenen om naar Monaco te komen, was omdat Thierry mij belde. Hij kent me natuurlijk goed en wilde dat ik de leider van dit team zou worden", zegt Fabregas op een persconferentie.

"Het voetbal wacht niet en misschien was dit niet het juiste moment, of heeft hij niet genoeg tijd gekregen om al zijn projecten te realiseren. Maar dat kan gebeuren, dat is het leven. Ik wil er ook niet om liegen: de aanwezigheid van Henry was één van de belangrijkste redenen voor mijn komst naar Monaco. Thierry heeft me opgebeld, hij kende mijn situatie en wilde dat ik alles zou spelen."

Leonardo Jardim is de opvolger van Henry. "Jardim kan ervaring en nieuwe ideeën aanbrengen. Ik heb hem al gesproken. Ik hoef hem ook niet uit te leggen wat ik kan bijbrengen, hij kent me goed genoeg."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws