Ik denk dat Mazraoui gewoon helemaal op is, om hem een beetje te beschermen

"Ik denk dat Mazraoui gewoon helemaal op is, om hem een beetje te beschermen"

28-01-2019 23:59 Laatste update: 29-01-2019 06:38
60

Kenneth Perez sluit niet uit dat Noussair Mazraoui zichzelf in de eerste seizoenshelft helemaal leeg heeft gespeeld. De Marokkaan was in de eerste helft van het seizoen een van de revelaties, maar is niet lekker uit de winterstop gekomen.

Mazraoui is de kop van jut na de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord omdat hij een van de zwakste Ajacieden was. Voor de wedstrijd was hij al een twijfelgeval. Dat had te maken met zijn fysieke gesteldheid. "Ik denk dat Mazraoui gewoon helemaal op is, om hem een beetje te beschermen", zegt Perez bij Natafelen op FOX Sports.

"Hij is van nul spelen naar alles spelen gegaan. Van alle indrukken in de Champions League, Nederlands elftal (keuze, red.) etc.. Ik denk dat hij fysiek gewoon helemaal op is. Het kan ook zijn dat je in de eerste seizoenshelft in een roes leeft. Dan tijdens de break komt alles eruit. Hij moest ook al vroeg gewisseld worden tegen sc Heerenveen vanwege zijn kuit."

Perez zag dat niet alleen Mazraoui slecht speelde tegen Feyenoord. "Het was echt bizar dat hij (Ten Hag, red.) Tadic niet wisselde. Hij haalde Donny van de Beek eraf, die echt wel arbeid leverde en in de zestien probeerde te komen. Tadic deed werkelijk waar helemaal niets. Ziyech speelde ook niet goed, maar was wel bedrijvig en schoot nog op de paal."