'Ziyech en Tadic mogen alles, dat valt bij die andere jongens helemaal niet goed'

'Ziyech en Tadic mogen alles, dat valt bij die andere jongens helemaal niet goed'

29-01-2019 06:52 Laatste update: 07:57
111

De verhoudingen binnen de spelersgroep van Ajax zijn verstoord, meent Henk Spaan. Volgens de voormalig tv-presentator en huidige Parool-columnist kijken de meeste spelers met gefronste wenkbrauwen naar de 'leiders' Dusan Tadic en Hakim Ziyech.

"Ziyech en Tadic zijn door Erik ten Hag als leiders bestempeld. Dat valt bij die andere jongens helemaal niet goed, dat die twee alles mogen en zich alles kunnen permitteren, buiten het veld en op de training", liet hij maandagavond weten bij NOS Sporforum op NPO Radio 1.

Deze 'voorkeursbehandeling' gaat volgens Spaan ten koste van spelers als Donny van de Beek. De middenvelder werd tijdens de Klassieker van zondag na een uur gewisseld en stak zijn woede daarover niet onder stoelen of banken. "Van de Beek wordt elke keer totaal geslachtofferd. Dat ligt gewoon niet goed in dat elftal."

Gefrustreerde Tadic
Spaan zag ook hoe Tadic met de pest in zijn lijf rondliep in De Kuip. De Serviër verruilde Premier League-club Southampton voor Ajax, om in Amsterdam kampioen te worden. "Maar die krijgt in de gaten dat er bedragen omgaan rondom spelers waarvan hij dat in de verste verte niet vermoed had", doelt Spaan op Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. "Die ziet het hele team leeglopen, dus hij is sowieso gefrustreerd. Dat zie je ook aan hoe hij zich op het veld gedraagt."

Lees ook: 'Van de Beek dacht ongetwijfeld: pak Ziyech en Tadic eens aan'