'Rakitic maakt plaats op overvol Barça-middenveld: drie topclubs geïnterresseerd'

'Rakitic maakt plaats op overvol Barça-middenveld: drie topclubs geïnterresseerd'

29-01-2019 08:17 Laatste update: 08:20
40

Ivan Rakitic zou zomaar eens aan zijn laatste maanden als speler van FC Barceona bezig kunnen zijn, vermoedt Diario Sport. De Kroaat staat naar verluidt op de radar van Manchester United, Chelsea én Arsenal.

Afgelopen zomer weigerden Rakitic en de club nog een astronomisch aanbod van Paris Saint-Germain, ter waarde van negentig miljoen euro. De Kroaat is dit seizoen in vrijwel elke wedstrijd van de partij, maar zal volgend seizoen een stuk meer concurrentie hebben op het middenveld: Frenkie de Jong heeft zijn jawoord aan Barcelona al gegeven en ook Adrien Rabiot lijkt de Catalaanse gelederen te gaan versterken. Rakitic wordt bovendien 31 in maart: mogelijk gunt zijn werkgever hem, als dank voor vijf seizoenen trouwe dienst, nog één transferklapper.

Het Spaanse medium El Chiringuito meldde onlangs al dat Barcelona meerdere middenvelders wil verkopen, met het oog op de aanstaande komst van De Jong. Behalve Rakitic zouden ook Denis Suarez en Rafinha, dit seizoen nauwelijks aan bod komend, op de nominatie staan om te vertrekken.