'Anarchie' bij Ajax: 'Als je het spel zag, mag je wel een beetje in paniek raken'

'Anarchie' bij Ajax: 'Als je het spel zag, mag je wel een beetje in paniek raken'

29-01-2019 10:33
113

David Endt zag dat Ajax zondag zijn kop verloor in de Klassieker tegen Feyenoord. De voormalig teammanager van de Amsterdammers en hartstochtelijke fan weet dat paniek op de loer ligt.

"Ik heb heel eventjes het Ajax gezien van voor de winterstop. Daarna was het volledig onherkenbaar en dat had ook te maken met de houding in het veld", zegt Endt tegen de NOS. "Je zag mensen ageren, reclameren tegen de scheidsrechter. Ajax leek zichzelf niet meer in de hand te hebben. Anarchie leek het wel, niets klopte meer."

Wedden

Meer odds

Endt denkt dat het trainingskamp in Florida en de transfer van Frenkie de Jong debet kunnen zijn aan de wanvertoning. "Het was in Florida een beetje een goednieuwsshow, het leek een beetje of voetbal bijzaak was geworden ten opzichte van de commerciële belangen. En misschien was er ook wel iets van jaloezie. Dat een speler zegt: ik ben eigenlijk net zoveel waard. Dat zijn factoren die een rol kunnen spelen in het proces waarin je van homogeen naar heterogeen gaat."

De vraag is hoe het verder moet met Ajax. "Als je het spel van Ajax zag en welke vreemde fouten er gemaakt werden, mag je wel een beetje in paniek raken", zegt Endt. "En dat is bij Ajax altijd veel erger dan bij welke andere club ook. Maar kalmte is de beste raadgever", besluit hij.