'Van den Brom moet financieel water bij wijn doen om Utrecht-trainer te worden'

'Van den Brom moet financieel water bij wijn doen om Utrecht-trainer te worden'

29-01-2019 11:13
53

John van den Brom is vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht, maar zal daarvoor financieel water bij de wijn moeten doen. Dat schrijft De Telegraaf, dat verder stelt dat Van den Brom een 'avonturier' is en daarom graag bij de Domstedelingen aan de slag wil gaan.

Afgelopen weekend bevestigde de AZ-trainer dat hij de nieuwe trainer wordt van FC Utrecht. Het is alleen nog wachten op het goede moment om de overstap bekend te maken. Volgens De Telegraaf zal Van den Brom nog deze week zijn handtekening zetten onder een driejarig ontract.

Met zijn overstap naar FC Utrecht kiest Van den Brom niet voor het geld, stelt de ochtendkrant. 'Wie de salarismogelijkheden in Alkmaar en Utrecht kent, weet dat Van den Brom financieel water bij de wijn doet om trainer van FC Utrecht te worden.'

'De langstzittende AZ-trainer ooit is een avonturier, niet bang om uitdagingen aan te gaan', vervolgt De Telegraaf. 'Vandaar dat hij in Stadion Galgenwaard de handschoen oppakt om de op het oog ongelijke strijd aan te gaan met de clubs die de laatste jaren ook om de posities vier en vijf strijden: AZ en Vitesse.' Met die clubs is namelijk een duidelijk financieel verschil. Waar de concurrentie een spelersbudget van rond de 9,5 miljoen euro heeft, werkt FC Utrecht met een spelersbudget van zes miljoen.