Sneijder: 'Vanuit het buitenland is er zat interesse, daar ligt het niet aan'

Sneijder: 'Vanuit het buitenland is er zat interesse, daar ligt het niet aan'

29-01-2019 11:26
28

Wesley Sneijder sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen nog actief is als voetballer. De kersverse ambassadeur van het EK 2020 heeft over interesse in ieder geval niet te klagen.

"Vanuit het buitenland is er zat interesse, daar ligt het niet aan. Maar het thuisfront is ook belangrijk", stelt Sneijder in gesprek met Voetbal International. "Je komt nu in een fase van je leven dat je wil genieten van je gezin. Komende zomer word ik 35, tien jaar geleden zei ik tegen mezelf dat ik zou stoppen als ik 32 werd. Maar als het einde van je carrière nadert wil je zolang mogelijk doorgaan."

Sneijder lijkt echter niet meer terug te keren op de Nederlandse velden. "Die kans is nihil, ik heb het prima naar mijn zin in het buitenland. Ik heb mijn toekomst nooit gepland, ik kijk wel wat er op mijn pad komt richting de zomer. Zeg nooit nooit, maar de kans is klein."

Wat hij gaat doen als hij stopt als speler, weet Sneijder nog niet precies. "Ik blijf zeker in de voetballerij betrokken, maar daar heb ik nu nog geen gevoel bij. Ik geniet nog steeds op het veld, dat is voor mij het belangrijkste. Zodra ik niet meer van het spelletje kan genieten, stop ik."