'Maandenlang niet gesproken met Neres: 'Niet manier waarop je met spelers omgaat''

'Maandenlang niet gesproken met Neres: 'Niet manier waarop je met spelers omgaat''

29-01-2019 16:03 Laatste update: 16:15
192

Het blijft een terugkerend thema bij Ajax dat trainer Erik ten Hag geen people manager is. Met David Neres werd na Bayern München - Ajax maandenlang niet gesproken, zo stelt clubwatcher Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf.

"David Neres speelde voor zijn gevoel zijn beste wedstrijd ooit voor Ajax in München, sindsdien is hij zijn basisplaats zo goed als kwijt. Dat wordt gewoon niet uitgelegd", vertelt Verweij in de Telegraaf-podcast. "Sterker nog: er is afgelopen twee, drie maanden niet met die jongen gesproken."

Wedden

Meer odds

Vervolgens weigerde Ajax hem te verkopen aan het Chinese Guangzhou Evergrande. "En dan wordt er nog steeds niet met Neres gesproken. Dan speel je voor de beker thuis tegen sc Heerenveen, toch een uitgelezen kans om hem in de basis te zetten, en dan staat hij niet in de basis. Pas als hij verhaal komt halen wordt er gezegd: Ja, jij speelt de tweede helft. Dat is niet de manier waarop je met spelers om moet gaan. Dat kan gewoon anders."

De Telegraaf pakte dinsdagochtend al uit met een verhaal dat de spelers en staf van Ajax maandag anderhalf uur lang met elkaar gesproken hebben. Tijdens dat gesprek werd de afspraak gemaakt dat de bepalende spelers hun persoonlijke belangen aan de kant zetten en collectief op jacht gaan naar prijzen.