Fortuna beloont kind van de club met profcontract: 'Verhaal uit een jongensboek'

Fortuna beloont kind van de club met profcontract: 'Verhaal uit een jongensboek'

29-01-2019 16:14
10

De zestienjarige Bas Breukers heeft dinsdag zijn eerste profcontract getekend bij Fortuna Sittard. Dat maakt de Eredivisionist bekend via de officiële kanalen.

Breukers is het jongere broertje van Bo Breukers, die ook onder contract staat bij Fortuna Sittard. "Het lijkt wel een verhaal uit een jongensboek, eerst je broer een contract zien verdienen bij je favoriete club en dat vervolgens zelf ook doen", aldus technisch manager Sjoerd Ars in een reactie op de website van Fortuna. "Bas is fysiek sterk voor zijn leeftijd en is daarnaast ook nog eens tweebenig. Een groot talent uit de regio en een exponent van onze eigen Academy dat we, met het oog op de toekomst, graag behouden."

De jongere Breukers heeft sinds september al een aantal keer meegetraind met de hoofdmacht en ligt nu voor 3,5 jaar onder contract in Sittard. "Tien jaar geleden was ik hartstikke blij met mijn overgang naar Fortuna. In al die jaren heb ik hard gewerkt om te komen waar in nu ben. Het contract voelt daarom als een beloning", reageert de aanvaller. "Maar het is wat mij betreft slechts het begin van nog veel meer. Want ook al heb ik nu nog geen minuten gemaakt in het eerste, ik heb nog tijd genoeg om dat wel voor elkaar te krijgen."