'Het is voor mij een eer dat Ajax misschien over wil gaan tot koop'

'Het is voor mij een eer dat Ajax misschien over wil gaan tot koop'

29-01-2019 17:38 Laatste update: 17:40
88

Bruno Varela is dinsdag door de medische keuring gekomen en mag zich officieel speler van Ajax noemen. De Portugees wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Benfica. Varela heeft zich goed ingelezen.

"Ik wist al veel van de club. Ik heb tegen ze gespeeld in de Champions League. In die zin ken ik de spelers al", vertelt Varela aan Ajax TV. "Ze hebben erg veel kwaliteit en ook een grote naam. Het is een erg grote club in Europa en dat is voor mij het belangrijkste. Ajax heeft me nu gehuurd, maar er is een optie tot koop."

"Het is voor mij een eer dat de club misschien over wil gaan tot koop. Ik neem het stap voor stap, het begint net. Of het nu huur is of koop, ik wil iedere dag hard werken. Dat wordt pas aan het einde van het seizoen beslist."

Varela wordt waarschijnlijk de stand-in van André Onana. "Gisteren (maandag, red.) heb ik het genoegen gehad om Kostas Lamprou te ontmoeten. Hij was in de medische ruimte en ik heb even heb met hem gesproken. Hij heeft me welkom geheten namens de keepers. Onana heb ik nog niet persoonlijk ontmoet. Ik zie hem als een geweldige keeper van wat ik heb gezien. Ik heb hem tegen Benfica zien spelen. Ik weet dat hij een geweldige keeper is, Lamprou ook. Ik kom er nu ook bij, om te helpen en om hard te werken. Ik ga vechten voor mjn plek."