Duidelijke taal van Pastoor over Van de Beek: 'Zegt meer over hem'

Duidelijke taal van Pastoor over Van de Beek: 'Zegt meer over hem'

29-01-2019 20:33 Laatste update: 20:34
93

Alex Pastoor denkt niet dat het effect heeft als een speler met misbaren duidelijk maakt dat hij niet blij is met een wissel. Het overkwam Donny van de Beek afgelopen zondag, die behoorlijk pissig van het veld liep na zijn wissel tegen Feyenoord. 

"Dat werkt absoluut niet", zegt Pastoor bij FC Afkicken. "Het werkt wel, maar niet de kant op die je wilt. Dit heeft toch geen pas? Het is net zoals reageren op een scheidsrechter, waar slaat dat nou op? Natuurlijk heb ik dat ook weleens gedaan, maar dat wil niet zeggen dat het goed is."

Pastoor vindt dat de beslissing van de trainer gerespecteerd moet worden. "De trainer bepaalt en overlegt met z'n assistenten. Daarmee is het klaar. Dat jij daar anders over denkt en je dat heel persoonlijk aantrekt, zegt meestal wat meer over jou dan over de trainer of het team. Tadic speelde ook niet goed, maar speelde hij dan wel goed?"

Pastoor kan zich voorstellen dat juist Van de Beek werd gewisseld. "Soms gaat het om het voetbal, maar soms om de persoonlijkheden die je op het veld wilt houden, waar je regelmatig overleg mee hebt en die de rest maar moeten volgen. Klaarblijkelijk is Van de Beek nog niet in die positie, punt. Bij een club gebeuren heel veel dingen. Naar buiten ga je dat niet uitleggen, maar ze hebben wel invloed op dat soort beslissingen."

Lees ook: Van de Beek kwaad na Ajax-wissel Ten Hag: "Hoe kun je hem er nu afhalen?"