'Ik ging weer trainen bij Jong Ajax, niet wat ik voor ogen had dit seizoen'

'Ik ging weer trainen bij Jong Ajax, niet wat ik voor ogen had dit seizoen'

29-01-2019 21:35
27

Kaj Sierhuis mocht aan het begin van het seizoen, na negen jaar in de Ajax-jeugd, zijn langverwachte debuut in de Amsterdamse hoofdmacht maken. De in Athene geboren spits besloot een half jaar later om zich aan FC Groningen te laten verhuren, mét verplichte optie tot koop, aangezien hij op korte termijn geen perspectieven zag in de Johan Cruijff Arena.

"Ik heb me altijd afgevraagd: is Ajax 1 realistisch", vertelt hij in Podcasten met Petersen. Aan het begin van het seizoen was Sierhuis, bij afwezigheid van Kasper Dolberg, nog de vaste stand-in van Klaas-Jan Huntelaar. Toen de Deen weer fit was, werd Sierhuis derde in de rij. "Dat was een plaatje waarmee ik kon leven. Ik wilde wel bij het eerste elftal blijven trainen, mezelf op hoog niveau uitdagen en mijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie spelen."

Wedden

Meer odds

In de loop van het seizoen vertroebelden die perspectieven echter. "Ik ging weer trainen bij Jong Ajax en dat was niet datgene wat ik voor ogen had. Of dat in overleg gaat? Dat zijn keuzes die gemaakt worden door de staf van Ajax 1 en Jong Ajax", stelt Sierhuis. "Je komt op de club en dan wordt er medegedeeld: hee, jij traint bij 1 en jij traint bij Jong. In het begin van het seizoen was het vaak 1, maar daarna werd het minder. En dan ga je toch nadenken."

Lassina Traoré
Aan het einde van het jaar haalde Ajax Lassina Traoré op bij zusterclub Ajax Cape Town. Sierhuis voelde de bui al hangen. "Ook een spits. Ik weet hoe dat gaat bij Ajax: jongens die uit het buitenland komen, krijgen kansen. Die gaat zichzelf bij Jong Ajax kunnen ontwikkelen. Mijn speelminuten bij Jong Ajax zouden minder worden, daardoor was de keuze snel gemaakt voor mij", motiveert de spits zijn beslissing om uit Amsterdam te vertrekken.

Sierhuis wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan FC Groningen en maakt dan definitief de overstap. Ajax heeft op zijn beurt echter een terugkoopclausule afgedwongen.