Scorende Ajax-keeper gaat viral: Ik geloof het nog steeds niet

Scorende Ajax-keeper gaat viral: "Ik geloof het nog steeds niet"

30-01-2019 07:42
42

Daan Reiziger kan het nog steeds amper bevatten. Afgelopen zondag stal de jonge doelman de show bij Ajax O19: Reiziger scoorde in blessuretijd én keerde later een strafschop in de beslissende penaltyreeks. 

"Wat een gekkenhuis jongen", blikt Reiziger terug op de website van Ajax. "Het begon al met een goed schot dat ik vlak voor tijd keerde. Daarna kwam er een hoekschop en coach John Heitinga riep: Ga maar! Ik liep naar voren en zei tegen Naci Ünüvar dat hij moest wachten..."

"Ik stond ineens in het strafschopgebied. Een paar jongens zeiden: wat doe je hier? Ga terug naar je goal. Daarna gaf Naci 'm precies op het goede moment. Ik zag de bal vliegen en kopte ‘m hard laag in de hoek. Daarna wist ik niet hoe ik moest juichen..."

"Ik rende maar heen en weer met mijn armen in de lucht. Ik heb nog nooit zo hard gerend! Na een volle sprint met mijn armen in de lucht was ik helemaal kapot en ging ik op de grond liggen. Toen kwam het hele team bovenop mij gedoken. Prachtig was het."

Het was een onwerkelijk moment voor de zeventienjarige sluitpost. "Ik geloof het nog steeds niet. Mijn telefoon is ook ontploft. Ik krijg veel appjes van vrienden en familie. Het mooiste berichtje was van mijn zus met de tekst: reddende engel."