'Dortmund nadrukkelijk in de markt voor Ziyech: prijskaartje van 35 miljoen'

'Dortmund nadrukkelijk in de markt voor Ziyech: prijskaartje van 35 miljoen'

30-01-2019 08:35
195

Een opvallend bericht in Frankrijk: Borussia Dortmund wil zich in de laatste dagen van de winterse transferperiode nog versterken met Hakim Ziyech. De Marokkaan zou warm lopen voor een overstap naar de Bundesliga-koploper.

Althans, dat meldt France Football. De kans lijkt klein dat Ziyech deze maand daadwerkelijk de overstap maakt naar Dortmund. Directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax gaf meermaals aan dat er in januari geen bepalende spelers mogen vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. Bovendien spraken diverse steunpilaren onderling af komende zomer met een prijs afscheid te willen nemen.

Volgens het Franse magazine weerhoudt dat Dortmund er niet van om een poging te wagen. De Duitse topclub is de belangrijkste gegadigde om de 25-jarige spelmaker in te lijven, nadat AS Roma afgelopen zomer op het laatste moment van een transfer afzag. De waarde van de Marokkaan wordt op zo'n 35 miljoen euro geschat. Mocht Dortmund doorpakken, dan lijkt een zomerse overstap waarschijnlijker.

Ziyech was dit seizoen in zestien Eredivisie-duels goed voor elf goals en zeven assists. In vijf Champions League-optredens staat de teller op één assist.