Bartomeu gevraagd naar De Ligt-transfer: 'Uitstekende relatie met Raiola'

Bartomeu gevraagd naar De Ligt-transfer: 'Uitstekende relatie met Raiola'

30-01-2019 09:04
68

Josep Bartomeu is ervan overtuigd dat Frenkie de Jong een succes wordt bij FC Barcelona. De voorzitter van de Catalanen sluit bovendien niet uit dat ook Ajax-ploeggenoot Matthijs de Ligt de overstap maakt naar Camp Nou.

"Ik ben blij dat een speler met zijn kwaliteiten voor het sportproject van Barça kiest", steekt Bartomeu van wal over de 21- jarige middenvelder in El Mundo Deportivo. "Dat betekent dat we al vele jaren iets goed doen, het trekt spelers met de kwaliteit van De Jong aan. Zijn manier van spelen en hoe hij het spelletje ziet past bij Barça."

"Ajax heeft een filosofie die vergelijkbaar is met die van Barcelona", vervolgt Bartomeu. "Wij zijn als broers en De Jong is de zoon van die filosofie. Het is niet makkelijk om hier te spelen, maar we werken aan het project voor het heden en de toekomst. Hij is een unieke speler en dat zoeken we: spelers die ervoor zorgen dat we in de toekomst net zo competitief zijn als vandaag. De Jong vormt een belangrijk onderdeel van onze toekomst."

Het is afwachten of De Jong in Spanje gezelschap krijgt van De Ligt. Ook de Ajax-aanvoerder wordt gelinkt aan Barça, maar het feit dat Mino Raiola zijn zaakwaarnemer is zou een transfer bemoeilijken. Volgens Bartomeu is dat niet waar. "Nee, ik heb een uitstekende relatie met hem. Als Mino je zaakwaarnemer is, dan praten we met hem."

Volgens de preses speelt er momenteel nog niets rond De Ligt. "Op het moment speelt er niets voor volgend seizoen, maar als dat wel zo was zou ik het niet zeggen. Zulke zaken moeten discreet worden behandeld."