Bruggink flirt met FC Twente: Ik heb een tijdje geleden met Van Leeuwen gezeten

Bruggink flirt met FC Twente: "Ik heb een tijdje geleden met Van Leeuwen gezeten"

30-01-2019 09:48 Laatste update: 09:48
18

Arnold Bruggink sluit niet uit dat hij een functie gaat vervullen bij FC Twente. De analist van FOX Sports heeft al gesproken met Ted van Leeuwen, technisch directeur in Enschede. Bruggink begon zijn profloopbaan bij Twente en 'wil graag iets doen' voor de Keuken Kampioen Divisie-club. 

Een functie binnen de jeugdopleiding van een club interesseert de voormalig aanvaller, erkent hij. "Ik heb een tijdje geleden met Van Leeuwen gezeten. Ik spreek ook wel eens jongens van de jeugd, die daar verantwoordelijk voor zijn. Om te vragen hoe het is, wat ze missen en wat er nodig is om door te gaan. Je merkt eigenlijk wel dat ze een beetje handen tekort komen", aldus Bruggink bij online voetbalshow Voetbaltijd. 

Wedden

Meer odds

Wanneer het concreet wordt? "Als dat al zo is, dan zal Twente de keuze moeten maken dat ze de jeugdopleiding écht belangrijk maken. Ik weet hoe de financiële situatie is bij de club... Ik vind met zulke dingen: dan moet je ook verantwoordelijkheid nemen en niet op afstand advies geven. Dat is wat ik nu altijd heb kunnen doen en dat is heel gemakkelijk, maar dan zul je het zelf ook een keer moeten oppakken."