'Ik had toen niet bij Ajax gepast, bij AZ heb ik mijn persoonlijkheid ontwikkeld'

'Ik had toen niet bij Ajax gepast, bij AZ heb ik mijn persoonlijkheid ontwikkeld'

30-01-2019 10:22
83

AZ-verdediger Thomas Ouwejan is een kind van de club. De 22-jarige verdediger is van mening dat hij 'echt een AZ-jongen' is en dat hij bij bijvoorbeeld Ajax minder goed had kunnen aarden. 

"Er zit een goede kop op de jongens die bij AZ doorbreken. Je mentaliteit moet goed zijn hier, anders gaat het je niet lukken. Of je moet wel héél veel talent hebben, wil je ongedisciplineerd kunnen zijn", stelt de 22-jarige verdediger in gesprek met Voetbal International. "Als ik naar mezelf kijk: ik was vroeger een bescheiden ventje, in die tijd had ik niet bij Ajax gepast. Bij AZ heb ik mijn persoonlijkheid kunnen ontwikkelen op een manier die bij mij past. Waardoor ik me nu overal zou kunnen redden."

Tegenwoordig staat Ouwejan nog regelmatig langs de lijn bij jeugdwedstrijden van AZ. Daarbij houdt hij vooral Kees Smit van AZ Onder 14 in de gaten. "Drie jaar geleden trainde ik iedere woensdagavond de E-junioren van De Foresters. Daarin speelde Kees. Dan vind ik het leuk zo’n jongen te blijven volgen", vertelt hij. "Kees kon destijds ook naar Ajax, maar ze hebben daar thuis bewust voor AZ gekozen. Zeker voor jongens uit de regio is dit de ideale plek om opgeleid te worden", aldus Ouwejan.