Bevestiging uit Utrecht: Van den Brom tekent voor drie jaar in Domstad

Bevestiging uit Utrecht: Van den Brom tekent voor drie jaar in Domstad

30-01-2019 10:02 Laatste update: 12:36
88

John van den Brom is vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht. Dat hebben de Domstedelingen bevestigd via de officiële kanalen.

De 52-jarige trainer heeft zijn handtekening gezet onder een contact voor drie jaar. "We zijn erg verheugd met de aanstaande komst van John van den Brom naar FC Utrecht. In de persoon van John halen we een winnaar in huis, met ervaring in binnen- en buitenland", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht.

"John is erg ambitieus en omarmt de langetermijnvisie van FC Utrecht. Hij heeft bewezen naast teams ook individuele spelers te kunnen ontwikkelen en verbeteren. John komt uit de provincie Utrecht en staat er bekend om oog te hebben voor spelers uit de eigen opleiding, hetgeen we bij FC Utrecht erg belangrijk vinden", vervolgt Zuidam.

Van den Brom is sinds 2014 eindverantwoordelijke bij AZ. In de afgelopen vier seizoenen leidde hij AZ drie keer naar een Europees ticket. Het was al bekend dat Van den Brom aan zijn laatste seizoen in Alkmaar bezig was. Eerder bevestigde de oefenmeester al dat hij volgend seizoen bij FC Utrecht aan de slag gaat. 

Van den Brom stelt dat hij de afgelopen periode 'uitvoerig met de club heeft gesproken'. "Die gesprekken hebben ervoor gezorgd dat ik een helder beeld heb van de huidige stand van zaken en de ambities", aldus Van den Brom. "Ik zie FC Utrecht als een club met enorm veel potentie en geloof in de visie zoals die door de club de voorbije jaren is neergezet en uitgedragen. Ik zie kansen om met FC Utrecht volgende stappen te maken en vind dat er een goede selectie staat, met daarin veel spelers met langdurige contracten. Dat vormt een goede, stabiele basis om in te stappen. Ik kijk ernaar uit samen met de club de ambities te realiseren en samen successen te hebben."