Mulder ziet 'irritante lusteloosheid' bij De Jong: 'Angst slaat me om het hart'

Mulder ziet 'irritante lusteloosheid' bij De Jong: 'Angst slaat me om het hart'

30-01-2019 10:59 Laatste update: 11:02
155

Jan Mulder is er niet van overtuigd dat Frenkie de Jong het waar gaat maken bij FC Barcelona. In zijn column in de HUMO heeft Mulder het over 'irritante lusteloosheid in de langzame acties' van de Ajax-middenvelder.

'Verreweg het raadselachtigst in deze transferperiode is de aankoop van Frenkie de Jong. Frenkie kost Barcelona om en nabij de 90 miljoen euro en een salaris van 15 miljoen voor elk jaar van zijn vijfjarig contract. Een sprookjestransfer', schrijft Mulder zijn column.

Mulder refereert vervolgens aan de foto van De Jong en zijn vriendin, enkele jaren geleden genomen in Camp Nou. 'Mooier kan een jongensdroom niet worden geïllustreerd.' Toch is hij niet overtuigd van een geslaagde transfer. 'Maar de angst slaat me om het hart wanneer ik Frenkie een dag na de totstandkoming van zijn verbintenis met FC Barcelona met Ajax in de bekercompetitie tegen Heerenveen zie spelen. Uiterst traag schuift hij de ballen over het gras. Een sprint van Frenkie is zelden te bewonderen, hij is het liefst in diepe rust. En toch nog maar 21 jaar.'

'Maar waar ondergetekende irritante lusteloosheid in zijn langzame acties waarneemt, zien professionele scouts en ervaren krantenverslaggevers het fel stralende licht van de lichtvoetigheid. Een even opmerkelijk als onbegrijpelijk verschil in appreciatie', aldus Mulder.