'In het begin was het lastig met Van Dijk te bespreken. Dan werd hij boos'

'In het begin was het lastig met Van Dijk te bespreken. Dan werd hij boos'

30-01-2019 11:41
36

Leicester City-manager Claude Puel heeft Virgil van Dijk in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Liverpool 'de beste verdediger ter wereld' genoemd. Puel werkte samen met Van Dijk bij Southampton.

De huidige manager van Leicester City verklaarde voorafgaande aan de competitiewedstrijd op Anfield dat Van Dijk bij Southampton ook al bij de beste centrale verdedigers hoorde. "Toen ik bij Southampton kwam was hij natuurlijk een goede speler en voor mij was hij toen de beste verdediger in de wereld. Maar hij was te comfortabel en had zijn gewoonten", tekent The Independent op uit de mond van Puel.

Volgens Puel wilde Van Dijk in het begin diep op eigen helft verdedigen en dacht hij er soms te makkelijk over. "In het begin was het lastig om het met hem te bespreken en om het te veranderen. Dan werd hij boos. Maar stap voor stap heeft hij aanpassingen gemaakt en zich verbeterd, en bij Liverpool is hij echt een nieuwe dimensie ingegaan. Virgil is sterk, snel technisch; hij is een fantastische speler. (...) Bij Southampton was hij al de beste verdediger ter wereld, maar bij Liverpool heeft hij dat bevestigd.

Liverpool en Leicester City staan woensdagavond om 21.00 uur tegenover elkaar.