Ajax-fans niet welkom bij bekerkraker in De Kuip: Standpunt wijzigt niet

Ajax-fans niet welkom bij bekerkraker in De Kuip: "Standpunt wijzigt niet"

30-01-2019 13:51
240

Bij de naderende bekerkraker tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip zijn géén supporters uit Amsterdam welkom. Dat is volgens RTV Rijnmond de uitkomst van een overleg dat woensdagochtend plaats heeft gevonden. 

Al jarenlang zijn fans van Ajax niet aanwezig bij wedstrijden in De Kuip. Na de koppeling van de twee topclubs in de halve finale van de TOTO KNVB Beker was er even sprake van dat supporters uit Amsterdam welkom zouden zijn bij die clash. Dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat namelijk niet akkoord, laat een woordvoerder weten aan RTV Rijnmond"Er is nog steeds geen voorstel van beide clubs of van beide supportersverenigingen om de Klassieker onder normale omstandigheden te kunnen laten spelen. Zolang dat er niet ligt, wijzigt het standpunt niet."

In 2009 werd na incidenten besloten dat er tijdens De Klassieker geen fans van Feyenoord en Ajax aanwezig mogen zijn tijdens onderlinge uitwedstrijden. De halve finale tussen de twee rivalen wordt op 27 februari afgewerkt.