Tip van Hiddink leidt tot FC Utrecht-deal: huur met optie tot koop

Tip van Hiddink leidt tot FC Utrecht-deal: huur met optie tot koop

Gepubliceerd: woensdag 30 januari 2019 om 14:05wo 30-01-2019 om 14:05

Laatste update: woensdag 30 januari 2019 om 14:14wo 30-01-2019 om 14:14

Tsun Dai verkast van Oxford United naar FC Utrecht. De ploeg uit de Engelse League One bevestigt de transfer woensdag via de officiële kanalen. Utrecht zelf heeft nog niets gemeld. Volgens Voetbal International gaat de negentienjarige Dai aan de slag bij de beloftenploeg van Utrecht. 

De Domstedelingen zouden volgens VI na een tip van Guus Hiddink hebben toegeslagen. Hiddink is sinds vorig jaar bondscoach van de Olympische ploeg van China. Daar kent hij Dai van. 

De negentienjarige middenvelder is sinds 2012 actief in het Britse profvoetbal. Via Reading en Bury belandde Dai afgelopen zomer bij Oxford. Daar signeerde de international een tweejarig contract. Van een officieel duel namens The U's is het nog niet gekomen. 

VI weet dat Utrecht een optie tot koop heeft bedongen op de tiener. Dai is in het bezit van een Brits paspoort. "Hij heeft hier pech gehad met blessures. Dit is een hele goede ervaring voor hem, bij Utrecht maakt Dai kennis met een andere stijl van voetbal", aldus manager Karl Robinson op de website van Oxford.  

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws