FC Utrecht lijft spits van FC Groningen in: 'Fysiek sterk, een aanspeelpunt'

FC Utrecht lijft spits van FC Groningen in: 'Fysiek sterk, een aanspeelpunt'

Gepubliceerd: woensdag 30 januari 2019 om 14:11wo 30-01-2019 om 14:11

Laatste update: woensdag 30 januari 2019 om 14:18wo 30-01-2019 om 14:18

Tim Freriks vervolgt zijn loopbaan bij FC Utrecht. De twintigjarige spits is per direct overgenomen van FC Groningen. Utrecht laat dat woensdag weten via de officiële kanalen. Op amateurbasis sluit Freriks aan bij de selectie van Jong FC Utrecht, dat actief is in de Keuken Kampioen Divisie. 

"Tim is een fysiek sterke aanvaller. Een aanspeelpunt", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van Utrecht. "Hij valt op vanwege zijn doelgerichtheid en kopkracht. Bovendien is Tim tweebenig. We zijn erg tevreden dat we Jong Utrecht hiermee voorzien van extra en specifieke kwaliteiten.”

Freriks maakte zeven keer zijn opwachting in de Eredivisie namens Groningen. Zijn laatste optreden in het groen-wit was op 25 november, toen trainer Danny Buijs de aanvaller een paar minuten liet meespelen tijdens het uitduel met Feyenoord (1-0 verlies). 

Utrecht zou zich woensdag óók versterkt hebben met middenvelder Tsun Dai. Die deal is nog niet bevestigd door de Domstedelingen. Inmiddels is bekend dat John van den Brom komend seizoen definitief de nieuwe trainer wordt in stadion Galgenwaard. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws