FC Utrecht bevestigt komst middenvelder: 'Een box-to-box speler'

FC Utrecht bevestigt komst middenvelder: 'Een box-to-box speler'

Gepubliceerd: woensdag 30 januari 2019 om 17:37wo 30-01-2019 om 17:37

Laatste update: woensdag 30 januari 2019 om 17:38wo 30-01-2019 om 17:38

FC Utrecht heeft de komst van de negentienjarige Wai-Tsun Dai bevestigd. De middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Oxford United en gaat spelen voor Jong FC Utrecht, zo laten de Domstedelingen weten via de officiële kanalen.

"Wai-Tsun is een multifunctionele middenvelder. Een box to box-speler, zogezegd. Hij heeft een goed spelinzicht en een goed schot", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht over de aanwinst van Jong FC Utrecht. "Zijn spel is naar voren gericht en hij is in staat teamgenoten in scoringspositie te brengen. We hebben Wai-Tsun onder meer in actie gezien met de Olympische ploeg van China en hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten en potentieel. Via het netwerk van onze Manager Academie Jelle Goes hebben we deze interessante speler aan ons kunnen binden."

FC Utrecht heeft in de huurovereenkomst een optie tot overname opgenomen. De middenvelder speelt sinds 2012 in het Britse profvoetbal. Via Reading en Bury kwam hij afgelopen zomer bij Oxford terecht, waar hij een contract voor twee jaar tekende. Wai-Tsun is geboren in Hong Kong, maar kan ook voor de nationale teams van China in actie komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws