Update: Barça en Arsenal bevestigen transfer Suarez; óók nieuw contract

Update: Barça en Arsenal bevestigen transfer Suarez; óók nieuw contract

31-01-2019 13:25 Laatste update: 15:15
29

De kogel is door de kerk: Denis Suarez verruilt FC Barcelona voor Arsenal. De Londense club huurt de Spanjaard tot het einde van het seizoen met optie tot koop.

Dat bevestigt Barça via de officiële kanalen. Arsenal betaalt 2,3 miljoen euro voor de huurperiode en maakt nog eens 20 miljoen euro over naar Barcelona als Suarez weet te overtuigen. De 25-jarige middenvelder schermde ook met aanbiedingen van Real Betis en Sevilla.

De transfer leek vorige week van de baan, toen de gesprekken tussen Barça en Arsenal spaak liepen. De laatste dagen gingen de twee topclubs echter weer om de tafel en werd er alsnog een akkoord bereikt. Het Barça-contract van Suarez loopt medio 2020 af.

Suarez keerde in 2016 terug bij Barcelona, waar hij tot 71 optredens in de hoofdmacht kwam. Hij kan uit de voeten als centrale middenvelder, aanvallende middenvelder en vleugelaanvaller. Eerder speelde Suarez voor Celta de Vigo, Manchester City, Sevilla en Villarreal.

Met de huidige Arsenal-manager Unai Emery won Suarez in 2015 de Europa League bij Sevilla.

Update 31/1 13.25: Woensdag lekte de deal al uit, nu is het officieel naar buiten gebracht door zowel Barça als Arsenal: Suarez maakt het seizoen op huurbasis af in Noord-Londen. Zijn contract in Barcelona is ondertussen met een jaar verlengd tot medio 2021, heeft de Primera Division-lijstaanvoerder gecommuniceerd via de officiële kanalen.