Update: 'Paris Saint-Germain moet komst van Özil uit het hoofd zetten'

Update: 'Paris Saint-Germain moet komst van Özil uit het hoofd zetten'

31-01-2019 09:51 Laatste update: 09:46
32

Sensationeel transfernieuws uit Duitsland: Mesut Özil is deze week benaderd door Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht wilde de Duitser tot het einde van het seizoen huren van Arsenal, maar ving bot.

Dat meldt kwaliteitskrant Süddeutsche Zeitung woensdag. De paniek is toegeslagen bij PSG, dat in de slotdagen van de winterse transferperiode op zoek is naar een vervanger van de geblesseerde Neymar. Om die reden zou PSG-directeur Antero Henrique persoonlijk contact hebben gezocht met Özil. De Duitser voelt echter niets voor een overstap naar Frankrijk.

Özil kan de laatste tijd niet rekenen op een basisplaats bij Arsenal. Unai Emery, sinds dit seizoen manager van The Gunners, hanteert regelmatig een systeem waarin er geen plek is voor de aanvallende middenvelder. Dinsdag tegen Cardiff City (2-1) stond Özil wel aan de aftrap, maar werd hij een kwartier voor tijd gewisseld.

Ook Internazionale heeft naar verluidt belangstelling voor Özil. De Duitser is na zijn contractverlenging van vorig jaar grootverdiener in het Emirates Stadium, wat hem waarschijnlijk onhaalbaar maakt voor de Italiaanse club. Bij PSG was het geld geen probleem geweest. De Franse club kan de komende tien weken geen beroep doen op Neymar.

Update 31/1 09.51: Özil verkast op deadlineday níet naar Parijs. Volgens Britse en Duitse media heeft de spelmaker van Arsenal geen trek in een winters vertrek. Pas komende zomer wil Özil op zoek gaan naar een andere club. Arsenal zelf was ook niet happig om de linkspoot te verhuren. PSG zou inmiddels de aandacht hebben verlegd naar Chelsea-ster Willian