Update: 'Ajax accepteert bod Paris Saint-Germain op vertrekkende Bakker'

Update: 'Ajax accepteert bod Paris Saint-Germain op vertrekkende Bakker'

31-01-2019 00:00 Laatste update: 00:00
245

Mitchel Bakker gaat Ajax verlaten. Dat melden Voetbal International en Italiaanse media. Opmerkelijk: Paris Saint-Germain wordt zijn nieuwe club.

Bakker is op dit moment in verregaande onderhandelingen met PSG. De verwachting is dat de transfer op korte termijn wordt afgerond, waardoor hij nog voor het sluiten van de winterse transfermarkt de overstap naar Frankrijk kan maken. Bakker wordt vertegenwoordigd door zaakwaarnemer Mino Raiola.

Het aanstaande vertrek van Bakker is een tegenvaller voor Ajax. De Amsterdammers zagen toekomst in de achttienjarige linksback, die begin januari nog door trainer Erik ten Hag werd meegenomen op trainingskamp in de Verenigde Staten. Hij beschikt over een aflopend contract.

Bakker maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. In de gewonnen bekerwedstrijden tegen Te Werve en Go Ahead Eagles speelde de linksback negentig minuten. Bakker, die ook werd begeerd door AC Milan en enkele Nederlandse clubs, wordt na Levi Opdam de tweede Nederlander die deze week tekent bij Paris Saint-Germain.

Update 00.00: De transfer van Mitchel Bakker naar Paris Saint-Germain is een kwestie van tijd. Bronnen binnen Ajax bevestigen aan De Telegraaf dat een Frans bod op de achttienjarige linksback is geaccepteerd. Bakker had een aflopend contract bij Ajax en wilde niet bijtekenen. Hij zag naar verluidt onvoldoende perspectief in Amsterdam.

Lees ook: 'Ajax doet bod van zes miljoen euro op negentienjarige Bradaric'