Hateboer en De Roon maken einde aan heerschappij Juventus, klap voor Keizer

30-01-2019 22:48 Laatste update: 22:49
43

De Coppa Italia krijgt voor het eerst in vijf jaar een andere winnaar dan Juventus. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri verloor met grote cijfers van Atalanta Bergamo: 3-0. Marcel Keizer kwam met Sporting niet verder dan een gelijkspel.

Juventus uitgeschakeld in Italië
Juventus kwam voor de winterstop niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Atalanta en had het woensdagavond weer lastig met de ploeg van basisspelers Hans Hateboer en Marten de Roon. Wat heet, de thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong via de Belg Timothy Castagne. Twee minuten later verdubbelde Duván Zapata de score.

Allegri reageerde woest, gooide zijn jasje op het veld en kreeg rood. In de tweede helft was Juventus niet bij machte om de achterstand weg te poetsen. Atalanta maakte in de slotfase zelfs nog de 3-0 via goaltjesdief Zapata. Door de nederlaag wint Juventus voor het eerst in vijf jaar niet de Coppa Italia en kan het de treble dus ook vergeten.

Sof voor Keizer
Keizer kan de landstitel in Portugal op zijn buik schrijven met Sporting Portugal. De club uit Lissabon kwam woensdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Vitoria Setúbal. In het Estádio do Bonfim werd het 1-1. Bas Dost tekende met een fraaie voetbeweging voor het doelpunt bij de bezoekers, maar verder kwam Sporting niet. Sporting blijft vierde. Koploper FC Porto heeft zeventien punten meer.

Fiorentina vernedert AS Roma
Fiorentina schoot woensdagavond tegen AS Roma uit de startblokken, met Federico Chiesa (foto) als grote gangmaker. Het Italiaanse toptalent raakte eerste de paal en scoorde vervolgens in de achtste en achttiende minuut: 2-0. Aleksandar Kolarov leek er na 28 minuten weer een wedstrijd van te maken, maar Fiorentina maakte er nog voor rust 3-1 via Luis Muriel.

In de tweede helft scoorde Fiorentina nog liefst vier keer. Marco Benassi, Chiesa en Giovanni Simeone (tweemaal) maakten de afstraffing compleet. Roma eindigde de bekerwedstrijd tot overmaat van ramp met tien man door een rode kaart voor Edin Dzeko. De drie aanwezige Nederlanders (Kevin Diks bij Fiorentina en Rick Karsdorp en Justin Kluivert bij Roma) zaten op de bank.